dec
1

Hosszú nap

| Szerző: ally | 3:45 pm

Hát, a tegnapi nap bővelkedett eseményekben. Először is délelőtt Babakoncertre készültünk a MÜPÁ-ba, ami már eleve komoly előkészületeket, szervezést igényel. Mit tegyek meg a tuti NY-os táskámba, mit vigyek ebédre, mikor induljunk stb.? Mivel uram tegnap Heves megyébe ment reggel, így kettesben készültünk a szórakozásra - ami persze nehezíti a dolgokat, hiszen nekem kell cipekedni, gyereket kocsiba be/ki stb.

Valahogy már a reggel baljóslatúan indult, ugyanis 3/4 6-kor arra ébredek, hogy uram a kiságy mellett azon mérgelődik, hogy folyik Nyuszifül orra, és, hogy fene egye azt az uszodát, ahol nem fűtenek rendesen (ezzel egyet is értek), mert megfázott a gyermek. Ekkor kábultan még inkább azon mérgelődtem magamban, hogy miért nem adta oda neki egyszerűen a cumit, és akkor esetleg még aludhattam volna fél órát. Késő bánat....

Egész reggel azon agyaltam, hogy menjünk-e koncertre (=koncert, ebéd Nagyinál, rövid látogatás Babeknál), vagy maradjunk itthon. Mivel úgy ítéltem, hogy nincs olyan nagy baj, hát szépen elindultunk. Természetesen az orrcseppet a biztonság kedvéért beraktam, sicher ami sicher. Az út teljen jó volt, Nyuszi aludt, sőt még a városi közlekedés sem ébresztette fel. :-)) A koncert tetszett, külön öröm volt, hogy az uram is el tudott jönni (Heves megye és Veszprém között beugrott). Ekkor Picúr már nagyokat tüsszentett, melynek során tisztult az orra, de kevésbé volt gusztusos látvány. :-) Próbáltam a többi gyerektől távolabb tartani, bár tudom, hogy a megfázás nem fertőző.

Az ebéd szintén jól sikerült, és már nagyon vártam, hogy Babeket meglátogathassam. Nagyon tetszik mind a konyha, mind a fürdő. :-)))) Érdemes volt kivárni a felújítást, tényleg nagyon jó. Babekkal jót beszélgettünk, Pici már épp elfáradt, és elindultunk hazafelé. Beülünk a kocsiba, indítom az autót és... nem indul. Egyszerűen csak kiírja, hogy injection fault. Telefon uramnak (aki már Veszprém megyében dolgozott), hogy mit is csinálhatunk most. Mire mondja, hogy, hát, ez bizony akksi hiba, és ide bika kábel kell. Mondom semmi baj, visszakéreckedünk Babekhoz, aztán csövizünk, amíg nem jön valaki kábellal (1-es számú haver) vagy nem jün 2-es számú haver, aki a szomszéd utcába lakik, tehát haza tudna vinni.

Közben már a melegben gyermek uzsizott, és szundikált, míg Anya Apa szervezkedett. Hát nem volt egyszerű: 1-es számú haver nem rendelkezik kábellal, 2-es számú haver telefonon elérhetetlen. Marad a várakozás. Közben sajnos a nátha elhatalmasodott Nyuszikán, így nem is tudott sokat aludni, utána viszont csak kézben volt el. Ott viszont egy idő után megnyugodott és férfiakat is megszégyenítő horkolásba kezdett. Nagyon sajnáltam, mert sehogy sem tudtam rajta segíteni, csak néztük, ahogy be van dugulva az orra, és szenved. Az orrspay dugult orron nem segít, azt előbb ki kell porszívózni...

Mindennek persze jó oldala is volt: végre sokat lehettem Babekkal, és beszélgethettünk egy jót. :-))) Nagyon feltöltött.

Végül uram visszakocsikázott Budapestre, Babek urával beindították az autót. Babek mindeközben remek virslis vacsorát készített - amit mi becsülettel el is puszítottunk, az igen bonyolult receptet elhoztuk. :-) Nyuszi közben magához tért, és vacsi közben megmutatta a leendő szülőknek, hogy milyen egy rosszcsont 9 hónapos. Babek az egész repertoárt látta: tündérien pakoló kisbaba, szopi közben elszundikáló angyalka, nyűgös beteg, feléledt rosszcsont.

11-re mi is hazaértünk, és a nátha ellenére az éjszaka is rendben zajlott. Ezen azért rendesen aggódtam.

Konklúzió: ha gyereked van, akkor tényleg 3 napi hideg élelemmel indulj el bárhová!!!!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroatlantikapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr201566561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tink@ (törölt) 2009.12.02. 00:03:05

Nagyon jó a blogod lécci nézd meg az enyémet is és írj véleményt kösszyy!:)
retimartina.blog.hu/

Grand Plié 2009.12.02. 12:32:42

Ally, büszke vagyok rád és külön dícséret Billynek, aki Heves megye és Veszprém között beugrott Bp-re egy koncertre!
Ügyesen megtervezett és megvalósított napirend, a váratlan nehézségek célirányos megoldása, üresjáratok hatékony kitöltése, ... Gratulálok!

ally 2009.12.02. 15:17:57

Köszönjük a dícséretet, ez Tőled különösen megtisztelő!!!
A multivilágban töltött évek nem múltak el nyomtalanul, pedig időgazdálkodás tréningen nem is voltam.
süti beállítások módosítása