Az úgy volt, hogy Grand Pliével megnéztük a Julie és Juliát, ami meghozta a kedvem a francia konyhához. Szerencsére kedvenc szakácskönyvemben (az ő könyve: Chili és Vanilia*) van egy francia rész is, ami ma fellapoztam és rájöttem, hogy miért is tetszik: pont olyan ételeket főz, amiket én szeretnék. Csak hogy értsétek: nagyon szeretem a sóskát, de nem tudok túllépni az anyósom-féle-tejfölös-sóskamártás/főzelék kombináción. Erre az egyik recept: ricottás-sóskás quiche :-) A másik meg egy nyelvhal, amit pont múlt héten vettem a piacon, mert olyan guszta volt és most ott csücsül a mélyhűtőmben és arra vár, hogy leöntsem sok-sok barna vajjal, mert annál nincs is jobb...
Ha egy szakácskönyv ilyen hatással van rám, akkor elképzelni sem tudom, hogy mi lesz, ha meghozza a postás ezt... Grand Plié, remélem, vállalod a felelősséget és végigeszed, amit majd ebből főzünk!!!!
*szerintem egyébként a könyv jobb mint a blog, a receptek sokkal egyszerűbbek
Utolsó kommentek