jan
1

Csak csajok

| Szerző: Babek | 1:49 pm

A kimaradtak kedvéért egy kis szubjektív összefoglaló a karácsonyi gagyi partiról: TÖK JÓ VOLT!!! Jaj, Lányok, komolyan, az ünnepi időszak fénypontja volt a buli, ennyit régen röhögtem/lelkiztem/panaszkodtam :-)

Azt hiszem az est középpontjában ez a poszt állt, ne olvassátok el, marhaság, a Nő munkája a férfi??? Na, ne már! Ezt egy idióta írta, amit Lila Lisa is megerősített, ugyanis ő ismeri a cikk íróját, egy divatbemutatóról, ahol S. Pötyivel volt és az író szörnyű vadász-ruhában volt, meg az online dating portálokról is ismerhetjük, ahol nézeteivel nem sikerül túl sok nőt levadásznia. Mondjuk abban azért megegyeztünk, hogy a férfi önmagában egy másodállás, ugyanis tényleg menedzselni kell, meg coachingolni, meg tűrni a hülyeségeit és kibírni őt, ha huzamos ideig otthon van, na de mindezt főállásban??? Egyetlen résztvevő volt, aki elvileg ezt el tudná képzelni, de ő kívülálló volt, így nem számít. Szóval ezen háborogtunk egy kicsit, miközben egymásra licitáltunk milyenhülyékapasik sztorikkal, egyenlőre döntetlen az állás.

Persze beszélgettünk sokkal hasznosabb témákról is, Lila Lisa például megosztotta velünk a hatékony edzés alapelveit, amiket most megörökítek az örökkévalóság számára is:

  1. intervallum-edzés – sokkal hatékonyabb mint ha huzamos ideig egy pulzusszám mellett tolod

  2. ne egyél edzés előtt legalább két órával – a magyarázatra már nem emlékszem, de valami a glükóz raktárakkal, mert akkor már a tartalékból használ a szervezet?

  3. ne hagyd abba a mozgást edzés után – mert még egy-két óráig megy a zsírégetés, ha bármit mozogsz (lásd: sétálj haza az edzőteremből) vagy mi

  4. edzés után, ha éhes vagy (márpedig vagy, mert előtt nem ettél, lásd fent), akkor fehérjét kell enni, nem szénhidrátot (a banánturmix tehát nem jó), mert edzés közben az izmokból is elszív valamit a test és azt kell visszatölteni, hogy a zsír fogyjon, ne az izom.

Ennyire emlékszem, de Lila Lisa még biztos kiegészít majd, mert ő ugyanezt 160 oldalon keresztül olvassa, szegény, mármint még nem olvassa, most gondolkodik rajta, hogy olvassa-e, mert ez nem a spanyolviasz, egy barátnője mégis megírta és még az is lehet, hogy kasszasiker lesz. Igaz ő azt a forradalmi gondolatot is beleírta, hogy a fogyás a fejben kezdődik el, szóval én a mai naptól vékony nőként gondolok magamra, majd meglátjuk mi lesz.

Hiába osztotta meg velünk a fenti tanulságokat, azért még nem hagytuk békén Lila Lisát, elkerülhetetlenül ő lett a házi pszichológusunk, ezért jól kikérdeztük a second most popular témánkról, az anyáinkról, főleg a mártír-típusokról, akik a szomszédot is megmentik, hát úgy néz ki, a helyzet menthetetlen. Viszont egy érdekes mintázat rajzolódott ki a résztvevők körében, mégpedig az, hogy az anyósok használhatóbbnak tűnnek, ők multitaskingra is képesek, a gyerekre is vigyáznak és az ebédet is megfőzik. A családi hálóban szó esett még a sógorokról, akik szintén férfik és eljárnak háztetőfedés címszó alatt sörözni, otthagyva Lila Lisát két kis cuki, édes tündér energiavámpírral. Még jó, hogy van kertjük!

Pliének nem lesz viszont kertje, de ez lehet, hogy jobb is, mert neki networkingelnie kell kint a messzi országban, ugyanis sok-sok infóra van szüksége a helyi kismamáktól – külön pont jár azért, ha esetleg magyarok. Neki most kell feltankolnia, mert nyáron hozza csak haza kis tündérét, szóval kapott hasznos tanácsokat arról, hogy milyen gyógyszert vigyen és hogy ne aggódjon, mert meg tudja oldani! Ugyan dobozolni nem tudunk vele, de például aktívabban tudjuk írni a blogot :-)

Voltak jó hírek is, Ally például nyáron elmegy Svédországig, hogy ott gyalogoljon egy csomót a szerencsés kiválasztottakkal, egy nemzeti parkban, ahova csak keveseket engednek be, hát én irigylem rendesen. Közben meg elismerést is kapott (bár ezt lehet, hogy csak én tudom, hát akkor most már ő is tudja), ugyanis röviden összefoglalta patchwork családi helyzetét a kívülállóknak, akik később igen elismerően nyilatkoztak család-menedzselési képességeiről. A kívülállók egyébként még azt emelték ki, hogy milyen nagyon menőek vagyunk, hogy skypeon felhívjuk Mr. Big Fant, de mondtam, hogy ez nem jófejség, hanem egyszerűen nagyon hiányzik! De most már csak kicsit kell várni és itt lesz közöttünk, addig meg gyorsan ki kell találni hogy mikor látogatjuk meg őt a Nagy Almában (New Year’s resolution number two).

A buli végül hajnali háromkor oszlott fel, amikor Lila Lisa egyértelműen eldöntötte, hogy haza kell menni, mert ő másnak még karácsonyozik az Eddig Még Legnormálisabb fiatalemberrel, reméljük jól sikerült. A másik három jelenlevő (mármint hajnali háromkor) másnap reggel korán kelt, ugye mondanom sem kell, hogy nem önszántából, de mindegy, így is tök tuti buli volt! Köszi Csajok!

A bejegyzés trackback címe:

https://euroatlantikapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr185720033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lila Lisa 2014.01.06. 21:06:00

ohh hát ez a bejegyzés nagyon tetszik !! a hangulat egyszerűen tényleg fenomenális volt :) Babek házigazdánk kifelejtette megemlíteni a meleg salit, ami szintén fenomenális volt (hagyma tisztítás evéskor), be is írtam az én kis receptes noteszembe, majdnem a csirkés casadilla után (Big fan módra) hogy majd megcsinálom arra érdemes személyeknek :) Egyébként a kis noteszem (micimackós) és londoni félévem előtt írt bele anya pár receptet, hogy éhen ne haljak még azóta se telt be ...

Lila Lisa 2014.01.06. 21:09:00

arról nem is beszélve, hogy azóta itt kerülgetem a gagyi cuccot, amivel készültm, de jövőre megkapjátok !! már becsomagoltam :)

Lila Lisa 2014.01.06. 21:13:44

és nagyon remélem, hogy Pliét nem utoljára láttuk nyárig, egy goodby partyt én nagyon szívesen el tudnék viselni :) és azon Bogrács is ott lehetne... mi a végső dátum, indulás napja? erről email is készül majd, mert az oldal látogatottsága lehet nem megfelelő.

Lila Lisa 2014.01.06. 21:15:41

igen jól sikerült :) ez utolsó bekezdésre a válasz. már a trx szent edzéseimre is követ, ami azért már nem normális, ugye????

Mr Big fan 2014.01.07. 00:54:22

Jaj de jó nektek. Ilyenkor (is) azért nagyon fáj a szivem, hogy nem lehetek ott veletek. Nagyon szuper estének hangzik. Köszönöm, hogy kicsit a része lehetettem.

Teljesen le vagyok maradva a részletekről, pedig a
részletekben van a lényeg. MIndenkitől kérek szépen önálló beszámolót.

Lisa, de teljesen normális... hihi.

Grand Plié 2014.01.07. 03:02:40

@Lila Lisa: jan.9. du. indulunk. Kis háztartásom fele már bedobozolva, bútoraim lapra szedve kint várnak a verandán a teherautóra.

Klassz volt a találka, sajnálom, hogy el kellett jönnöm hamarabb!

Babek 2014.01.08. 22:06:33

Lisa, hát nem az az elvárás, hogy fitt legyen? Te reklámozod mindig a trx-et :-)))
süti beállítások módosítása