Anyukám-féle májkrém recept:
Hozzávalók: 1 kg máj (sertés vagy csirke), 4 közepes fej vöröshagyma, 1 margarin (25 dkg), 2 alma, 1 tojás, mustár, bors, só, majoránna, kakukkfű és aki szereti gulyáskrém (a múltkoriban nem volt)
Elkészítés: a hagymát összevágjuk és a margarinon megdinszteljük. Rádobjuk az apróra vágott májat, fél pohár vízzel felengedjük és hozzáadjuk a majoránnát és a kakukkfűvet. Addig pároljuk, amíg megpuhul, kb. 30-40 perc alatt. Utána felvágjuk a két almát és a májjal együtt ledaráljuk. Adunk hozzá mustárt, sót és borsot ízlés szerint. Végül egy egész tojást keverünk a masszához és sütőben 40 percig gőzöljük (ez úgy történik, hogy egy tepsibe vizet rakunk és abba rakjuk a májkrémes tálat és közepes fokozaton 40 percre a sütőbe rakjuk).
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek